Concert door Vocaal Ensemble PANiek
m.m.v. Oleg Lysenko, bajan
Zondag 16 september 2012, 15:00 uur
Hervormde kerk, Hemmen

NACHTMUZIEK

Andriessen, Brahms, Lassus, Lindberg, Monteverdi, Wert, Wilbye e.a.

Avond, nacht, liefde: onderwerpen waar componisten van alle tijden wel raad mee wisten. PANiek laat u enkele van de mooiste liederen op deze bekorende themaīs horen. Een middag boordevol romantiek, melancholie en hartstocht.

De instrumentale intermezzi worden verzorgd door Oleg Lysenko, die de bajan bespeelt, een accordeon met knoppen. Hij speelt virtuoze werken van Solotarjov, Vlasov en bewerkingen van OekraÔense volksliederen.

Vocaal Ensemble PANiek bestaat uit twaalf zangers en treedt zonder dirigent op. In de voorbereiding van dit programma is vocale en muzikale bijstand verleend door coach/zanger/dirigent Bas Ramselaar.
Het ensemble maakte concertreizen naar BelgiŽ, Zwitserland, TsjechiŽ, ItaliŽ (Toscane en VenetiŽ), Portugal (Lissabon) en naar Pskov (Rusland). www.vocaalensemblepaniek.nl

Oleg Lysenko (1974, Poltava) studeerde aan de Tsjaikovsky Muziekacademie in Kiev. In 2000 kwam zijn cd Awakening uit en vervolgde hij zijn studie aan de Messiaen Academie in Enschede en aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij zich specialiseerde in de Argentijnse tango.
www.oleglysenko.com

Toegangsprijs Ä 12,50/5 (kinderen tot 12 jaar)